Skip to main content
search

 

Datassist’in katkılarıyla 17 Mayıs 2016 tarihinde Dünya Gazetesinde yayımlanmıştır.

Hayatınızın işinin bir gün ansızın karşınıza çıkacağını beklemeyin, o işi bulmak için savaşın. İşini tutkuyla yapan insanlardan dersler almaya bakın.

Hayatınızın işini bulmak, ya karakterinizle doğru kariyeri birleştiren testleri yaparken ya da yeni işinizden ayrıldıktan sonra bir sonraki adımla ilgili pek de fikir beyan edemezken bir dostunuzla veya hiç tanımadığınız biriyle samimi bir sohbet sırasında gündeme gelmiştir. Beyaz atlı prensin çıkagelmesi, piyango kazanmak veya ıssız bir adaya düştüğünüzde yanınıza alacağınız 3 şey gibi klişeleşmiş bir kavram haline gelmiştir hayatınızın işini bulmak. Bulmak için aramak lazımdır. Bu düşlerinizi süsleyen iş damdan düşer gibi paldır küldür önünüze çıkmayacaktır. Aktif bir şekilde harekete geçmeniz ve yılmadan aramanız gereklidir.

Hayatlarının işini bulanlar çoğu zaman büyük fedakârlıklarda bulunmak, belli şeylerden vazgeçmek zorunda kalırlar. Zorlu kararlar verirler,  kimi zaman uzun zamandır vermekte oldukları emeklerini yarıda bırakıp, yeni yollarında yürümeye karar verirler, kimi zaman bu süreçte sevdikleriyle ters düşerler.

TED 2015 Ödülüne layık görülen Dave Isay, TED konuşmasında mesleklerine tutkuyla bağlı insanların içinde bir ateş olduğunu söyler. Bu insanlar sabah ofislerine gidip işlerinin başına geçmek için can atarlar. 13 yıl kadar önce Isay hayatının işini StoryCorps projesiyle yaşamının bir parçası haline getirir ve cesur bir hareketle alışılagelmiş belgesel işini ters yüz eder.

 

 

 

DBS

Leave a Reply