Skip to main content
search

Ekonomi

2019; önceki yılın ikinci yarısında yaşanan ani döviz yükselişi ve piyasaya etkileriyle oldukça zorlu başladı. 2019 yılı için belirlenen asgari ücretin yüksekliği piyasa koşullarıyla birleşince, işverenler için de oldukça zorlayıcı koşullar oluştu. Her ne kadar herkes farkında olsa da yalnızca yüzeysel tartışmalara konu olan işsizlik oranları geçtiğimiz yılın en yakıcı konularının başında geliyor. 2020’nin ilk günlerinde ise piyasa bu durumu kabullenmiş bir görüntü veriyor. Asgari ücretin resmi enflasyon oranlarına daha uyumlu bir artışla yükselmesi ise işsizlik ateşinin topyekun bir yangına dönüşmesini şimdilik engelledi demek mümkün.

 

Bordronun Uzatmalı Konusu Muhtasar SGK

Bordro süreçleri ile ilgilenen herkes, muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin birleşiminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin bir işaret bekliyordu. Yıllar süren hazırlık nihayet tamamlandı ve 2020 Ocak itibarıyla birleşme gerçekleşti. Diğer beyannameler ile SGK beyanının bir şifre ile ayrıldığı bu yeni süreç artık hayatımıza dahil oluyor.

Datassist Bordro Servisi’ne 444 4 923 numaralı telefondan ulaşarak SGK hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim

Bordro Outsourcing’in Türkiye’deki ilk temsilcisi olan, servis kalitesini ve danışmanlık yaklaşımının gücünü uluslararası ödüllerle de kanıtlayan Datassist Bordro Servisi, bordroyu öğretmeye 2019’da da devam etti. Yıl içerisinde toplam 100’den fazla katılımcısı olan Temel Bordro Eğitimi toplamda 7 kez düzenlendi.

Kurumlarında yabancı çalışanlar bulunan ve uluslararası işgücü gündemleri olan İK profesyonellerini ağırladığı Uluslararası İşgücünde Sosyal Güvenlik ve Bordro Uygulamaları Eğitimi’ni düzenlendi.

2020 yılında ise, mevcut eğitimlerimize yeni bir eğitim serisi daha ekleniyor: Uygulamalı Bordro Süreç Tasarımı Eğitimi. Mart’ta başlayacak bu eğitimin konusu ise, Temel Bordro Eğitimi’nden oldukça farklı olacak. Baştan sona oldukça karmaşık bir süreç olan bordroyu, anlaşılır hale getirebilmenin A’dan Z’ye tüm incelikleri anlatılacak.

2 farklı gündem ile 8 farklı şehirde toplam 15 İşvereni Yakan Sorular etkinliği düzenlendi. Konuşmacı kürsüsünü Datassist Bordro Servisi CEO’su Umut Özbağcı ve CFO-COO’su Fatih Yıldırım’ın paylaştığı etkinliklerin konusu Asgari Ücret, Muhtasar SGK Birleşimi, Yeni Gelir Vergisi Kanunu gibi bordro ve insan kaynakları gündeminin en yakıcı konuları oldu.

 

DBS