Skip to main content
search
yuzde80mi-yuzde20mi-daha-fazla

Pareto prensibine göre, şirket kârlarının %80’i, müşterilerin %20’sinden gelir. Enerji, para ve zamanı tam performanslıkullanmak için kendi %20’nize odaklanmalısınız.

Balık olsanız sonsuz bir okyanusta mı yaşamak isterdiniz yoksa sadece belli türlerde 30-40 balığın olduğu bir akvaryumda mı? Bir yerde devasa uçsuz bucaksız derin soğuk sular diğerinde dört yanı camla kaplı sığ sıcaklığı ayarlanan su? Bilinmeyen bilinene karşı? Sınırsızlık sınırlara karşı? Vahşi doğanın tehlikeleri akvaryumunun güvenilirliğine karşı? Siz balık olsanız nerede yaşamayı tercih ederdiniz? Akvaryum mu? Okyanus mu?

Özgürlüğüne düşkün bugünün insanlarının çoğu okyanusu seçecektir. Varsın her yerden tehdit gelsin ben özgür olayım, istediğim gibi dolaşayım derin sularda diyecektir. Önceden belirlenmiş sınırlar içinde tutuklu kalmak istemeyecek okyanusu meydana getiren su damlaları kadar seçeneği olsun isteyecektir. Yani, seçim şansı verildiğinde refah içinde olan ülkelerin vatandaşları gibi özgür olmayı isteyecek, birçok seçeneğin arasından kendi istediğini yapmak isteyecektir. Peki, birçok seçeneğin varlığı insanın işini kolaylaştıracak mıdır? Kendini mutlu hissetmesini sağlayacak mıdır? Şüpheli…

Yazının tamamını yanda bulunan görsele tıklayarak veya hrpozitif’i buradan ziyaret ederek okuyabilirsiniz.

DBS

Leave a Reply