Skip to main content
search

“GLOBAL ÇAPTAKI ÖDÜLLERİ ALMAK GURUR VERİCİ”

İnsan kaynakları ve bordrolama hizmeti sunan teknoloji odaklı Datassist olarak, uluslararası arenada kazandığımız ödüllerle başarılarımızı katlıyoruz. CGO’muz Kemal Koçak, aldığımız ödüllerin önemini ve ödül getirecek yeni projelerini paylaştı.

Kurumların aldığı ödüller şirketler için rekabet açısından stratejik bir araç olarak görülür ve çalışanlarının katılımını, performansını ve bağlılığını artırmak için kullanılır. Bizim için de bu durum söz konusu. Son yıllarda sadece yurt dışında verilen global ödülleri inceliyor ve onlara başvuruyoruz çünkü bulunduğumuz sektörde sunduğumuz hizmetlerin global standartlarda olduğunu düşünüyor ve global rekabette bulunmayı tercih ediyoruz.
2018 ve 2020 yılında kazandığımız GPA (Global Payroll Association) tarafından verilen “Dünyanın En İyi Yerel Bordro Servis Sağlayıcısı” ödülü; yine GPA tarafından 2021 yılında verilen “Jüri Özel Ödülü” ve Reward Strategy tarafından 2022 ve 2023 yılında verilen “Diversity & Inclusion” ödüllerimizle gurur duyuyoruz. Çünkü bu ödüller tüm dünyadan birçok kurumun başvurduğu, akabinde kısa listeye girmeye çabaladığı ve kazanabilmek adına birçok kriterin gözetildiği çok saygın ödüller.

GURUR VEREN ÖDÜLLER
Reward Strategy tarafından 2022 ve 2023 yılında verilen “ Diversity & Inclusion”ödülümüz bizim için çok değerlidir. Bunun ilk nedeni bir önceki sene de başvurup kazandığımız bir ödül olmasıdır çünkü genellikle firmaların –özellikle ülkemizde- bu gibi Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konularında çok fazla atılımı hatta yenilikleri olmaması, iki kez üst üste kazanmayı oldukça zor hale getiriyor. Sonrasında, kurucumuz Ayşe Nazmiye Uça’nın öncülüğüyle devreye sokulan istihdam projelerimizin yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da böylesine etki uyandırabilmiş olması bizleri çok gururlandırıyor. Bu projelerden öne çıkanları da şöyle sıralayabilirim:

  • Yeniden Başlasın: Annelik nedeniyle iş hayatına ara veren kadınları çalışma hayatına geri kazandırma projesi.
  • Engelleri Aşıyoruz Programı: Engelli bireylerin iş hayatına katılmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız istihdam programı.
  • Yabancı İstihdamı: Ülkemize göç etmek zorunda kalmış, mağduriyet yaşayan profesyonellerin tekrar iş hayatına katılmalarını sağlamak için başlattığımız istihdam programı.

MOTİVASYON KAYNAĞI
İşgücümüzün çoğunluğu gençlerden ve kadınlardan oluşuyor. Sektörün öncüsü ve yenilikçi bir kurum olmamız zaten çalışanlarımız tarafından her zaman içselleştirilmiştir. Bu ödülü iki kez üst üste kazanmamız da gerek ödüle konu olan projelerle istihdam ettiğimiz çalışanlarımızın motivasyonunu gerekse diğer tüm çalışanlarımızı yüksek derecede motive etti. Yalnız çalışanlarımız üzerinde değil, 1000’i aşkın ve birçok farklı sektörde faaliyet gösteren müşterilerimizin de takdir ettiği hatta sadece bu ödül serüvenimizi dinlemek için toplantı organize ettiğimiz bir etki yarattık. Yine yurt dışındaki iş ortaklarımız ve hatta daha önce hiç iletişimde olmadığımız firmalar bile ayrıca bizi tebrik etti.

ÇEŞİTLİLİK VE KAPSAYICILIK ÖDÜLLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

İKİ KEZ KAZANDIK 2018 ve 2020 yılında kazandığımız GPA (Global Payroll Association) tarafından verilen “Dünyanın en iyi yerel bordro servis sağlayıcısı” ödülü; yine GPA tarafından 2021 yılında verilen “Jüri Özel Ödülü” ve Reward Strategy tarafından 2022 ve 2023 yılında verilen “Diversity & Inclusion” ödüllerimizle gurur duyuyoruz.
ETKİ YARATIYOR Bu ödülle gurur duymamızın ilk nedeni bir önceki sene de başvurup kazandığımız bir ödül olması. Çünkü özellikle ülkemizdeki firmaların bu gibi ‘Çeşitlilik’ ve ‘Kapsayıcılık’ konularında çok fazla atılımı hatta yenilikleri yok. Bu da iki kez üst üste kazanmayı oldukça zor hale getiriyor. İkinci olarak kurucumuz Ayşe Nazmiye Uça’nın öncülüğüyle devreye sokulan istihdam projelerimizin yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da böylesine etki uyandırabilmiş olması bizleri çok gururlandırıyor.

YENİ BAŞVURULAR
Hizmet standardımızı taçlandıran 3 ödül ve çeşitlilik politikalarımızı takdir eden 2 ödülden sonra, yeniliklerimiz ve yeni yatırımlarımız sonrası yaratacağımız “öncü” teknolojilerimizi yine uluslararası platformlarda ödüllere aday göstermeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra bu sene içerisinde devreye alacağımız sürdürülebilirlik politikaları sonrası yine bu alanda ödüller için başvurularımız olacak.
Aldığımız tüm ödüllerin içerisinde “sosyal sorumluluk” hedefli projelerimizin de payı oldukça fazlaydı. O yüzden bu gibi projelerimiz hep var olacaktır. Great Place to Work- En İyi İşverenler sertifikasını da almış bir kurum olarak ileride çalışanlarımızın motivasyonunu olumlu etkileyecek ve öncelikle onlar için değerli olacak ödüller için katılımcı olacağız.

 

“Kazandığımız ödüller yalnızca çalışanlarımızı motive etmiyor. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1000’i aşkın müşterimiz de bizi takdir ediyor. Hatta sadece bu ödül serüvenimizi dinlemek için toplantı organize ettiğimiz bir etki yarattık.”